Απεβίωσε ο δημιουργός του Berserk, Kentaro Miura

Ο Kentaro Miura έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών στις 6 Μαΐου 2021, λόγω διαχωρισμού αορτής, ενώ η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή σήμερα (20/5) από τον αμερικανικό εκδοτικό του οίκο Dark Horse Comics. H κηδεία του τελέστηκε σε κλειστό κύκλο.

Ο Kentaro Miura γεννήθηκε το 1966 και το 1989 δημιούργησε το manga Berserk, το οποίο και συνέχισε μέχρι τον θάνατό του. Ο Miura ανέπτυξε την τέχνη του αντλώντας επιρροές από τα manga Fist of the North Star και Violence Jack, το σινεμά του Πολ Βερχόφεν, την Disney, τις ταινίες Hellraiser και τους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου της Αναγέννησης, Ιερώνυμου Μπος.

Το manga Berserk αριθμεί τους 41 τόμους κι έχει πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Μεταφέρθηκε σε anime σειρές και ταινίες, ενώ επηρέασε τη δημιουργία δημοφιλών video games, όπως τα Dynasty Warriors, Final Fantasy και Dark Souls, καθώς και την ποπ κουλτούρα γενικότερα.

Παρά το γεγονός ότι το Berserk είναι η πιο δημοφιλής δουλειά του, ο ίδιος σχεδίαζε παράλληλα δεκάδες νέα projects για τα οποία κατέκτησε βραβεία.